ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο νησί μας.
 

Καταδύσεις στα καταγάλανα νερά
Αρκετοί επισκέπτες της Αλοννήσου δοκιμάζουν να εξερευνήσουν τον βυθό μέσω των καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν, τα νερά της Αλοννήσου είναι σμαραγδένια. Πολλά ναυάγια, ύφαλοι και σπάνια κοράλλια είναι μερικά από όσα ''κρύβονται'' στο βυθό και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

 

Επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο
Στο Μουσείο θα δείτε μία πλούσια συλλογή αντικειμένων από πολεμικά και πειρατικά πλοία και στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο (0030 24240 66250) με παραδοσιακά αντικείμενα της Αλοννήσου, πανεύκολο να το βρείτε, βρίσκεται στα αριστερά όπως κοιτάζετε το λιμάνι.

 

Ανακαλύψτε το Φαράγγι του Καστανορέματος
Το φαράγγι ξεκινά από μία τοποθεσία που ονομάζεται Καστανιά σαν μια μικρή στενή κοίτη ποταμού αλλά σύντομα μετατρέπεται σε ένα φιδωτό φαράγγι που χαράζει το τοπίο βαθιά ανάμεσα σε απότομους γκρεμούς και βράχους. Αν και το έδαφος είναι πολύ βραχώδες δέντρα και θάμνοι ξεφυτρώνουν παντού. Υπάρχουν πολλοί αργιοί και σφεντάμια (του Μονπελιέ) στο φαράγγι και το Νοέμβριο όταν τα φύλλα των σφενταμιών παίρνουν πορτοκαλί χρώμα το θέαμα είναι υπέροχο.

 

Πεζοδρομικές διαδρομές
Υπάρχουν και αρκετές ταμπέλες στον κεντρικό δρόμο του νησιού που θα σας βοηθήσουν αλλά και μπορείτε να βρείτε έναν guide να σας βοηθήσει.

 

Εκδρομές στα νησιά του θαλάσσιου πάρκου
Η Rib Cruises Valtas σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε, μέσα από θαλάσσιες εκδρομές και ενοικιάσεις σκαφών, στα πιο όμορφα μέρη της Αλοννήσου. Η μεγάλη μας αγάπη για τη θάλασσα και το νησί μας, μας οδήγησε στην ενασχόληση με τον τουρισμό και τη διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών σε παραλίες και γνωστά αξιοθέατα της Αλοννήσου.

Μάθετε περισσότερα 


Καγιάκ, κανό, SUP και άλλα θαλάσσια σπορ