ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τυρκουάζ αποχρώσεις, οργανωμένες ή παρθένες παραλίες και μέρη που προφέρονται για εξερεύνηση, χαλάρωση και… φωτογράφιση.

Ο Άγιος Δημήτριος ,το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός, ο Μεγάλος Μουρτιάς ,η Μηλιά και η Χρυσή Μηλιά αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οργανωμένων παραλιών.

 

Λεφτός Γιαλός

Άσπρα βότσαλα, αιωνόβιες ελιές και καταπράσινοι λοφίσκοι, γαλαζοπράσινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, άνετες ξαπλώστρες και ένα όμορφο εστιατόριο συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό για μια χαλαρωτική μέρα στην νούμερο 1 παραλία του νησιού. Ο Λεφτός Γιαλός απέχει 7 μόλις χιλιόμετρα από το Πατητήρι και είναι ιδανική επιλογή και άνετη ξεκούραση, θαλάσσια παιχνίδια και καλό φαγητό.

 

 

Κοκκινόκαστρο

Μια παραλία.... δεκάδες αποχρώσεις! Το Κοκκινόκαστρο θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού με τη βαθιά γαλάζια θάλασσα, τους απότομους βράχους, την κίτρινη άμμο, τις πολύχρωμες πέτρες και τα πράσινα πεύκα. Προσεγγίζοντας την παραλία από ψηλά, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του τεράστιου κόκκινου γκρεμού που συνεχίζει μέχρι βαθιά μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας ένα μικρό ακρωτήρι. Ανασκαφές στην περιοχή έδειξαν ότι στους αρχαίους χρόνους υπήρχε οικισμός εκεί, γεγονός που ίσως δικαιολογεί το δεύτερο συνθετικό «κάστρο» στην ονομασία του.

   

Άγιος Δημήτριος

Ίσως η πιο διάσημη, αλλά αδιαμφισβήτητα η πιο εξωτική παραλία του νησιού, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Απέχει 14 χιλιόμετρα από το Πατητήρι και είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς. Μπορείτε να πάτε "χύμα" απλώνοντας την πετσέτα σας στα αμέτρητα άσπρα βότσαλά της ή να επιλέξετε την άνεση του οργανωμένου beach bar, όμως όπως και να έχει θα ευχαριστηθείτε ήλιο και παιχνίδια στην θάλασσα.

   

Χρυσή Μηλιά

Η μοναδική αμμώδης παραλία του νησιού, περιτριγυρισμένη από απέραντο πευκόδασος από την μια και καταγάλανα νερά από την άλλη! Ιδανική για οικογένειες και παιδιά, λόγω των ρηχών νερών της και την ύπαρξη οργανωμένων εγκαταστάσεων, ώστε το παιχνίδι να μην σταματά ποτέ εδώ. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το Πατητήρι και διαθέτει άνετο πάρκινγκ.

   

Ρουσούμ Γιαλός

Από τις κοντινότερες παραλίες στο Πατητήρι, 2 μόνο χιλιόμετρα απόσταση, ο Ρουσούμ Γιαλός είναι ένας μικρός όρμος ιδανικός για οικογένειες. Τα νερά είναι και εδώ πεντακάθαρα και ασφαλή για παιδιά, με πολλές επιλογές για φαγητό και οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες στην αμμουδιά.

   

Βότση

Ο μικρός κολπίσκος του Βότση είναι από τις πιο γραφικές παραλίες της Αλόννησου, γεμάτος με ατελείωτο πράσινο γύρω του. Στο παραδοσιακό λιμανάκι που βρίσκεται η παραλία είναι αραγμένα αρκετά ψαροκάικα και προσφέρουν μια όμορφη νησιώτικη θέα στους λουόμενους. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Πατητήρι είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για ήρεμες βουτιές σε κρυστάλλινα νερά.

   

Γυάλια & Βρυσίτσα

Στη Βόρεια πλευρά του νησιού, τα Γυάλια και η Βρυσίτσα μαγνητίζουν με την ομορφιά τους και επιφυλάσσουν την καλύτερη υποδοχή σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Παλιά Αλόννησο.